ONDO KAMPIOEN : VOLGEND SEIZOEN 1E KLASSE !!!

Zaterdag 6 februari 2016 gaat voor ONDO de geschiedenisboeken in als dé sportieve mijlpaal in de clubhistorie! In een wedstrijd tegen directe concurrent Maassluis wist ONDO-1 het nooit eerder behaalde kampioenschap binnen te halen in de 2e klasse en promoveert daarmee naar het hoogste niveau in district Zuid-West!

In een geweldige ambience met zeker 300 toeschouwers in sporthal De Sprong moest ONDO-1 de voorsprong in de poule op Maassluis van 5 punten proberen te vergroten naar 7 punten. Met nog 3 speelrondes zou ONDO-1 dan al niet meer in te halen zijn. De wedstrijd ging in het begin nog gelijk op, tot een stand van 6-6, waar bij vlagen een hoog niveau werd gehaald. Nog voor de rust werd een eerste gat geslagen van 9-6 naar 14-9 ruststand. Na rust is ONDO-1 eigenlijk niet meer in gevaar geweest en werd al snel duidelijk dat Maassluis niet bij machte was om nog aan te sluiten. Onder aanwezigheid van hoofdsponsor Erik Intersport en gesteund door een uitzinnig zingend publiek werd de eindstand uiteindelijk 23-15.

Tijdens de huldiging werd aangehaald dat de vereniging al een aantal jaren trots mag zijn op de groei in aantal leden en aantal teams, maar nu ook enorm trots is op de sportieve groei! Nog geen 2 seizoenen geleden vierde ONDO-1 het kampioenschap in de 3e klasse. Vorig seizoen lukte het ONDO-2 om in de zaal en op het veld te promoveren naar de 2e klasse. Dit jaar zijn zowel ONDO-3 als ONDO-1 kampioen in de zaal en wellicht kan dit worden herhaald op het veld... Zonder alle andere teams overigens tekort te willen doen; in tegendeel, we zien dat de groei in de breedte ook een basis biedt voor de groei omhoog!

We willen alle ONDO leden, alle sponsoren, het publiek, het personeel van De Sprong en alle belangstellenden enorm bedanken voor het zeer geslaagde feest! Ook een woord van dank aan de tegenstander Maassluis en de prima arbitrage! Maar natuurlijk willen we spelers, speelsters, trainers en begeleiders van ONDO-1 tenslotte van harte feliciteren met dit grootse succes!!

Namens het bestuur, Arjen

Programmaboek kv ONDO