ONDO 1 KAMPIOEN, OOK OP HET VELD !!!

Na al een kampioenschap in de zaal, is ONDO 1 zaterdag 7 mei 2016 ook kampioen geworden in de 2e klasse op het veld en promoveert dus nu zowel in de zaal als op het veld naar het hoogste niveau in district Zuid-West!

Met een voorsprong van 4 punten op de achtervolger Maassluis en nog 3 wedstrijden te gaan, moest ONDO 1 aantreden tegen Twist in Vlaardingen. Het team was weliswaar niet compleet met het ontbreken van 2 dames, maar vanaf de start van de wedstrijd was de concentratie goed en werd het initiatief genomen. Al snel werd duidelijk dat de winst ONDO niet meer zou ontgaan. Er werd uiteindelijk gewonnen met een keurige 12-20.

Na het vieren van de overwinning was het vervolgens nog wachten op de uitslag van Kinderdijk tegen Maassluis. Immers, bij verlies van Maassluis zou het gat groeien naar een onoverbrugbaar gat van 6 punten. Na circa 5 minuten was het verlossende bericht er (met dank aan de twitter berichten van de Maassluis fans): Maassluis heeft 25-20 verloren en daarmee werd ONDO 1 eerder kampioen dan verwacht!

Nadat de campagne was leeggespoten, werd afgesproken om de verdere huldiging in de eigen kantine te vieren. Dus werd zo snel mogelijk vertrokken naar Sint Laurens. Op het eigen sportpark De Brigge stond het thuispubliek, wat naar aanleiding van de vele digitale berichtgeving was toegestroomd, hen op te wachten. Het team mocht alle felicitaties met bloemen en een heuse beker in ontvangst nemen. Uiteraard had het leuker geweest voor alle betrokkenen van ONDO als het kampioenschap zou zijn binnengehaald in een rechtstreeks thuisduel, maar een dergelijke ontvangst compenseerde dit ruimschoots. Het erop volgende kampioensfeest was misschien minder groots dan in de zaal maar zeker niet minder leuk!

We willen het aanwezige publiek en alle belangstellenden enorm bedanken voor de zeer geslaagde huldiging en aansluitend feest! Ook een woord van dank aan de iedereen die heeft meegeholpen aan de voorbereidingen, wat op zo’n korte termijn moest worden geregeld! Natuurlijk willen we spelers en  speelsters, met alle steun van ONDO-2 en ONDO A1 mensen, van harte feliciteren met dit grootse succes! Tenslotte gaat onze bijzondere waardering uit naar de staf die immers “eruit haalt wat erin zit”: trainers Edwin, Leon, Reinoud en begeleiding Lian en Ina, super gedaan!!

Namens het bestuur, Arjen

Programmaboek kv ONDO