ONDO arbitrageproof

Net voor de zomer heeft de KNKV aan ONDO het certificaat Arbitrageproof uitgereikt. Het levert het bewijs en de waardering dat we als vereniging op de juiste weg zijn met "Korfbal Zichtbaar Sportief" en proactief met onze arbitrage bezig zijn.

Al enkele jaren is met name Antoinette druk bezig om voor ONDO alle zaken voor scheidsrechters en beoordelaars goed te regelen. De aanleiding hiervoor was de ambitie van het KNKV om alle korfbalwedstrijden door gediplomeerde scheidsrechters te laten fluiten. En daar is heel veel voor nodig: vrijwilligers, opleiding, begeleiding maar ook de nodige aandacht voor Fair Play en sportief gedrag.

Zoals jullie weten, is er tegenwoordig ook een beloning en sanctie regel van kracht, de zogenaamde Rompregeling. Heb je teams in het wedstrijdkorfbal, dan moeten verenigingsmensen ook een aantal wedstrijden fluiten of beoordelen.

We zijn heel blij dat we als ONDO op de goede weg zijn en voldoen aan de huidige normen. Maar aandacht blijft geboden, zowel op ons sportief gedrag, de ontvangst en begeleiding van scheidsrechters en beoordelaars maar natuurlijk vooral om onze jeugd op te leiden in spelregelkennis! Onder onze jeugd zitten immers ook de scheidsrechters van de toekomst.

Allemaal van harte gefeliciteerd met dit certificaat! Iedereen die zich hiervoor inzet enorm bedankt en natuurlijk vooral zo doorgaan!

Namens het bestuur, Arjen

klik hier het betreffende artikel op de KNKV website